En verder...

En verder...

De Mediatheek/Open Leercentrum

De CSB heeft een ruime, moderne en gezellige mediatheek. Leerlingen kunnen hier boeken lenen en digitale bestanden raadplegen. Daarnaast kunnen zij in de mediatheek kopiëren, printen, rustig leren, achter een computer aan schoolopdrachten werken of aan een van de tafels huiswerk maken. Leerlingen kunnen er ook rekenmachines, woordenboeken, koptelefoons en statieven lenen en - in 'noodgevallen' - tegen kostprijs schoolspullen kopen. We hebben vier verrijdbare iPadkarren, drie verrijdbare laptopkarren en een green screen. Deze worden zowel in de klas als in de mediatheek gebruikt. Dagelijks staat de mediatheekmedewerker klaar voor advies, begeleiding bij het zoeken, vinden en kiezen van de juiste informatie én ICT vragen. De mediatheek bevindt zich op de eerste verdieping en is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 - 16.30 uur. De mediatheek is gesloten als er les gegeven wordt of andere activiteiten plaatsvinden. In de mediatheek vind je onder andere literatuur in het Nederlands, Engels en jeugdboeken. De uitleentermijn voor boeken bedraagt vier weken; verlenging is uiteraard mogelijk. Een leerling mag maximaal zes boeken voor verschillende vakken lenen. De boete bij te laat inleveren bedraagt € 0,05 per boek, per dag, met uitzondering van de vakantieperioden. Zoekgeraakte boeken dienen te worden vergoed. In de mediatheek worden regelmatig klassikale lessen en (privé) bijlessen gegeven. Docenten kunnen via de roostermaker de mediatheek of delen ervan reserveren. Dit is dan voor de leerling zichtbaar in Zermelo. Leerlingen krijgen meestal eerst een instructie op de tribune en gaan vervolgens zelfstandig of in groepjes aan de slag. Voor bijles of extra uitleg maken de leerlingen zelf een afspraak met een bijlesleerling, student of de eigen vakdocent. Om ervoor te zorgen dat leerlingen in een prettige sfeer en in een verzorgde ruimte kunnen werken, hanteren we de volgende huisregels:

  • Jassen, tassen en petjes gaan in de daarvoor bestemde kast.
  • Capuchons en petten gaan af.
  • Mobieltjes gaan op stil en oortjes gaan in als men een filmpje bekijkt of muziek luistert.
  • Er wordt niet gegeten, gedronken of gesnoept.
  • Na gebruik worden computers afgesloten en stoelen weer aangeschoven.

De mediatheekmedewerker kan meekijken op de computer (via een speciaal programma). Er is cameratoezicht.

Computerlokalen

De schoolregels, alsmede de aanvullende regels voor de mediatheek, gelden ook voor alle lokalen/ruimtes waar computers staan.

Feesten

Minimaal één keer per jaar wordt er een schoolfeest georganiseerd. De schoolfeesten worden zowel op school als op een externe locatie gehouden. Er zijn bovenbouwfeesten voor leerlingen vanaf de derde klas en onderbouw-feesten voor de eerste en tweede klassen. Daarnaast is het gebruikelijk dat de mentor met de eigen klas af en toe een leuke activiteit organiseert, bijvoorbeeld een pakjesavond met Sinterklaas voor de onderbouwklassen, of een etentje, al dan niet in combinatie met een activiteit (zoals bowlen of zwemmen), voor de bovenbouwklassen.

Kluisjes op de CSB

Alle leerlingen van de onderbouw krijgen een kluisje toegewezen. Bovenbouwleerlingen die een kluisje willen gebruiken, kunnen er een aanvragen bij de conciërge. Spelregels voor het gebruik van de kluisjes 1. Je gebruikt je kluisje alleen voor je boeken. 2. Je doet geen eten en/of drinken in je kluisje. 3. Je deelt je kluisje niet met een ander. 4. Je kluisje kan worden geopend met je schoolpas. 5. Je gebruikt je kluisje netjes, d.w.z. je schrijft of krast er niets op of in. 6. De schoolleiding heeft te allen tijde het recht de kluisjes te openen. Er is cameratoezicht bij de kluisjes.

Kopklas

In het CSB-gebouw is de kopklas gevestigd. De kopklas is er voor kinderen die problemen hebben met hun woordenschat en begrijpend lezen, maar wel goede resultaten hebben bij rekenen. Door deze achterstanden kunnen de leerlingen na groep 8 het voortgezet onderwijs nog niet volgen op mavo- of havo-niveau, terwijl ze daar wel de capaciteiten, de inzet en de motivatie voor hebben. In de kopklas wordt een jaar lang heel intensief gewerkt om deze achterstand weg te werken. De kopklas is geschikt voor leerlingen die goed gemotiveerd zijn en die de capaciteiten hebben om meer te bereiken dan dat er in groep 8 uitkomt. Binnen de kopklas wordt gewerkt met een speciaal ontwikkeld taalcurriculum. Binnen verschillende thema’s zijn de kinderen bijna ongemerkt de hele dag op een leuke manier met taal bezig, zonder dat ze een herhaling ervaren van methodisch werken. Na een jaar kopklas mag een leerling net zo lang over de mavo of de havo doen als de leerlingen die geen kopklas hebben gedaan. De kinderen doen in de kopklas weer mee aan de Citotoets. Ook krijgen de kinderen weer een advies. De kinderen gaan vervolgens mee in de reguliere kernprocedure voor aanmelding bij het voortgezet onderwijs.

0Voorrang Voor leerlingen van de kopklas die gedurende het jaar hebben laten zien dat zij goed gedijen binnen de CSB, geldt dat zij, mits zij aan alle voorwaarden voldoen, met voorrang op de CSB worden aangenomen in de brugklas. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de kopklas: www.kopklasamsterdam.nl

De docent van de kopklas is Angelique Bloemhard. Zij is bereikbaar via het e-mailadres: angelique.bloemhard@amosonderwijs.nl en a.bloemhard@csb-amsterdam.nl

Vakanties 2022-2023

(Volgens de regeling Noord-Nederland) Herfstvakantie 15 oktober t/m 23 oktober 2022 Kerstvakantie 24 december 2022 t/m 8 januari 2023 Voorjaarsvakantie 25 februari t/m 5 maart 2023 Tweede Paasdag maandag 10 april 2023 *) Meivakantie 22 april t/m 7 mei 2023 Hemelvaart donderdag 18 en aansluitend vrijdag 19 mei 2023 Tweede Pinksterdag maandag 29 mei 2023 Zomervakantie 22 juli t/m 3 september 2023 *) Vrijdag 7 april, Goede Vrijdag, is een normale lesdag.