Financiën

Financiële bijdrage

In het najaar vragen wij ouder(s)/verzorger(s) om de zogenaamde vrijwillige ouderbijdrage te betalen. Deze bijdrage is vrijwillig, maar voor een school als de onze onmisbaar. De CSB biedt een aantal aanvullende zaken aan die niet worden vergoed vanuit de landelijke bekostiging. Deze activiteiten worden betaald vanuit de ouderbijdrage. Hierbij moet gedacht worden aan o.a. onderdelen van het programma Millennium Skills, sportactiviteiten, door de leerlingenraad georganiseerde themafeesten, de kerstviering inclusief de huur van de schaatsbaan en de schaatsen, de schoolpas, activiteiten vanuit de ouderraad, de CJP, een mentoruitje en boeken voor de mediatheek. Het is mogelijk de vrijwillige ouderbijdrage te betalen in delen. De vrijwillige ouderbijdrage voor schooljaar 2022/2023 is vastgesteld op € 110,-. (Alleen schoolreizen worden apart gefactureerd.) Met ouders die niet in staat zijn om de vrijwillige bijdrage te voldoen wordt gezocht naar een oplossing. Er worden geen leerlingen uitgesloten van verplichte activiteiten waarvoor een bijdrage van ouders wordt gevraagd, maar die niet voldaan kan worden.

Facturen

  • Facturen worden per mail aangeboden; u kunt per iDEAL betalen.
  • Het is ook mogelijk per bankoverschrijving of via internet te betalen. Het bankrekeningnummer van de CSB is:

NL72RABO 0302354840. Bij betaling vermeldt u de naam van uw kind, de klas en waarop de kosten betrekking hebben.

Tegemoetkoming studiekosten

Er zijn fondsen die bepaalde schoolkosten, zoals een schoolkamp, schooltas of leermiddelen, kunnen vergoeden als ouders daar zelf geen geld voor hebben. Het Nationaal Fonds Kinderhulp (https://.kinderhulp.nl ) helpt kinderen op het gebied van een fiets of kleding, ontspanning (dagje uit of vakantie) en ontwikkeling, door sport, muziekles of een laptop voor school. De Stichting Leergeld (https://www.leergeld.nl/) ondersteunt ouders zodat alle kinderen deel kunnen aan een schoolkamp (of sport- of toneelvereniging). Ook voor computers en andere schoolmaterialen bieden zij hulp.

Via de gemeente

Pak je kans – hulp bij schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat u een uitkering hebt. U kunt van de gemeente Amsterdam gratis hulp krijgen bij de kosten voor uw kinderen. Scholierenvergoeding Met de Scholierenvergoeding kunnen de kosten voor school, sport en cultuur worden betaald. Het geld kan ook gebruikt worden voor spullen die uw kind thuis nodig heeft om schoolwerk te doen. Reiskostenvergoeding middelbare school U krijgt € 250,- per jaar als uw kind drie zones of meer met het openbaar vervoer moet reizen naar de middelbare school. Aanvragen voor schooljaar 2022/2023 kan t/m 31 mei 2023. Kijk voor alle regelingen, voorwaarden en het aanvraagformulier op www.amsterdam.nl/pakjekans

Ongevallenverzekering

Het bestuur heeft voor alle leerlingen van de school een collectieve verzekering afgesloten, die de kinderen aanvullend verzekert tegen ongevallen tijdens hun verblijf in of bij de school én tijdens hun gang naar school en terug naar huis. De verzekering geldt niet voor materiële schade, dus niet voor beschadiging aan fiets of scooters, brillen, kleding en andere eigendommen. Ook geldt de verzekering niet voor diefstal. De verzekering is van kracht op de dagen dat de school voor het geven van onderwijs geopend is van één uur voor de schooltijd tot één uur na de schooltijd. Dus niet op zon- en feestdagen, in de vakanties of op vrije dagen. De verzekering geldt ook tijdens excursies en schoolreizen onder leiding van de docenten. De dekking betreft de kosten die niet onder uw eigen ziektekostenverzekering vallen (bijvoorbeeld eigen risico). De verzekerde bedragen zijn bij de administratie op te vragen. Het is dringend gewenst om alle gevallen van lichamelijk letsel, ook al zijn deze van lichte aard, binnen 48 uur aan de verzekeringsmaatschappij te melden. Eventuele vergoeding van schade geschiedt aan uzelf. U dient dus zelf voor betaling van nota’s zorg te dragen.

Leermiddelen

Scholen ontvangen van de overheid een vergoeding voor schoolboeken en lesmateriaal, dat specifiek voor een leerjaar door het schoolbestuur wordt voorgeschreven en noodzakelijk is voor het volgen van het onderwijsprogramma. Scholen stellen deze schoolboeken en het lesmateriaal gratis ter beschikking aan leerlingen. In principe zijn de volgende studieboeken en leermaterialen voor ouder(s)/verzorger(s) gratis in het voortgezet onderwijs:

  • leerboeken, werkboeken*), project- en tabellenboeken, examentrainingen en examenbundels, eigen leermateriaal van de school, bijbehorende cd’s en/of dvd’s die een leerling in dat leerjaar nodig heeft;
  • de ontsluiting van digitaal leermateriaal (de kosten van licenties) die een leerling in dat leerjaar nodig heeft;
  • lesmateriaal van extra (keuze)vakken;
  • lesmateriaal voor leerlingen met een leesbeperking, zoals visueel gehandicapten en leerlingen met dyslexie.

*) Omdat de vergoeding van de overheid lager is dan het gemiddelde boekenpakket dat een leerling nodig heeft, bekijkt de school kritisch of werkboeken voldoende gebruikt worden. Er zal een beperkt aantal werkboeken in de boekenlijst worden opgenomen. De volgende schoolbenodigdheden komen voor rekening van de ouder(s)/verzorger(s): atlassen, woordenboeken, rekenmachines, agenda’s, sportkleding, schriften, multomappen, snelhechters, pennen e.d.

De school regelt de bestelling van de boeken bij de firma Van Dijk Educatie (www.vandijk.nl/webshop). Dit boekenpakket wordt bij de leerlingen thuisbezorgd. Leerlingen ontvangen een code die zij gedurende het schooljaar kunnen gebruiken voor het inzien van digitaal studiemateriaal.